Ulft, Netherlands

De Graafschap sluit 2022 dramatisch af na ontluisterende nederlaag

De Graafschap heeft het voetbaljaar 2022 op een dramatische manier afgesloten. Een week na de nederlaag tegen FC Eindhoven, werd er thuis een teleurstellende nederlaag geleden. Na 95 minuten stapte de ploeg van trainer Adrie Poldervaart met een 3-0 nederlaag van het veld.
Tim Rondeel | Dean van het Laar | 16 december 2022 23:06 | Aangepast op 16 december 2022 23:06
De ploeg kwam in de eerste helft uiterst zwak voor de dag. Het won weinig duels en kreeg na 23 minuten de deksel op de neus. Elton Kabangu kopte raakt uit een scherp aangesneden vrije trap: 1-0. Na die goal gaf De Graafschap bood het geen enkele aanvallende tegenstand, en ging het uiteindelijk met de minimale achterstand de rust in.

Veerkracht
Zo zwak als de ploeg aan de eerste helft begon, zo sterk begon het aan de tweede helft. Het legde veel intensiteit in het spel en wist een aantal keer gevaarlijk op te duiken voor het doel van Willem II-doelman Kostas Lamprou. De broodnodige gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Willem II de storm overleefde en steeds meer op de helft van De Graafschap kwam. Dat zorgde uiteindelijk voor de beslissing in de wedstrijd. Rio Hillen tikte de bal ongelukkig binnen in eigen doel, nadat hij de bal tegen zich elkaar kreeg na een schot van Max Svensson die op de paal uiteen spatte. 

Daarmee spatte de hoop voor de ploeg van trainer Adrie Poldervaart uit elkaar. De gifbeker moest daarna helemaal leeg toen Svensson ook nog eens voor de 3-0 aantekende. Daarmee verliest De Graafschap het laatste duel van 2022 en staat het op een teleurstellende dertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. 

Die gegevens zorgden ervoor dat Poldervaart na afloop zich moest verantwoorden op De Spinnenkop. Hij verklaarde zich tegenover de supporters die hevig teleurgesteld waren over de resultaten. “We willen graag beter, maar dat gaat in golfbewegingen. Ik heb gezegd erg veel bewondering voor ze te hebben, omdat ze er altijd bij zijn. Ik hoop dat volgend jaar ook weer te zien.” 

De Graafschap zal het nieuwe jaar aanvangen met een uitwedstrijd op zes januari in Maastricht tegen MVV. Die wedstrijd begint om 20:00 uur en is live te volgen op REGIO8.

Foto: De Graafschap Media

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...