Ulft, Netherlands

De Graafschap met Seuntjens in de spits tegen koploper Willem II

Foto: REGIO8
Op een goed gevuld stadion De Vijverberg staat vrijdagavond een heuse topper op het programma. Nummer vier De Graafschap ontvangt koploper Willem II en kan met een overwinning de achterstand verkleinen naar vijf punten.
Tim Rondeel | Remco Geurts | 8 februari 2024 16:41 | Aangepast op 8 februari 2024 16:41
"Dit zijn hele mooie wedstrijden, als wij winnen komen wij dichtbij", aldus trainer Vreman. "En dan heb je een mooie uitgangspositie." Toch blijft Vreman realistisch: "Het zal voor ons wel een zware wedstrijd worden." Simon Colyn sluit zich aan bij zijn trainer "Allebei de teams komen goed voorbereid en we weten allemaal wat er op het spel staat", aldus de middenvelder, die het behalen van een van de directe promotieplekken niet als onmogelijk ziet. "We weten hoe goed we zijn en het ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen."

Naast promotie met De Graafschap heeft de Canadees nog een ander duidelijk doel voor ogen. In 2026 wordt het WK gespeeld in Canada en daar wil hij als onderdeel van de nationale ploeg bij zijn: "Het is in mijn woonplaats Vancouver dus dat is zeker mijn nummer één doel om er dan te zijn." De middenvelder speelde al jeugdinterlands voor Canada, maar nog niet bij het eerste elftal. "Dan moet je wel in een hoogste divisie voetballen", laat Colyn weten. "Het is dus ook mijn doel om met de Graafschap naar de Eredivisie te promoveren en mezelf daar te laten zien."

Seuntjens in de punt
Morgen kan Colyn zich ook weer laten zien, de middenvelder begint in de basis. Vreman moet het doen zonder de geschorste Alexander Büttner, de linksback wordt vervangen door Levi Schoppema, terwijl Devin Haen verdwijnt uit de basiself. "Ralf Seuntjens start in de spits, want we moeten meer balvaster zijn", aldus de trainer. "En ik denk dat Ralf daar beter in is dan Devin."

Extra steun
Tegen de Tricolores treedt De Graafschap aan op een goedgevulde Vijverberg, trainer Vreman hoopt dat de support een factor kan spelen. "De vorige wedstrijden waar we wat moesten speelden we uit, en nu hebben we extra steun in de rug", schetst de Achterhoeker. "Ik hoop dat het ons gaat helpen."

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Schoppema; Warmerdam, Colyn, Brittijn; Bosilj, Seuntjens, Önal.

Lees ook

Ongewijzigd De Graafschap moet beter tegen TOP Oss, Mahi klopt op de deur

Met het nodige fortuin hield De Graafschap drie punten over aan het thuisduel met FC Den Bosch, maar...

Jurken met ‘De Kist’ en sigaren, De Graafschap verliest met Theo Vergeer een cultheld

De Graafschap-clubicoon Theo Vergeer is in de nacht van woensdag op donderdag op 69-jarige leeftijd ...

Matig De Graafschap wint wel van FC Den Bosch

Na twee nederlagen tegen Brabantse ploegen heeft De Graafschap vrijdagavond op De Vijverberg gewonne...

De Graafschap mist topscorer Önal, Büttner hoopt op contract

Na de harde klap die het verlies van De Graafschap tegen Helmond Sport was, moet de ploeg van traine...

Weikamp legt met trots gevoel rol als De Graafschap-commissaris neer

Sjoerd Weikamp is (bijna) gestopt als commissaris bij De Graafschap. Hij trad in 2013 toe tot de RvC...

De Graafschap verliest op bezoek bij Helmond Sport

De Graafschap heeft vrijdagavond niet weten te winnen van Helmond Sport. In het uitduel met de Braba...