Ulft, Netherlands

De Graafschap-cultheld Van de Pavert sluit topamateurs niet uit

Terwijl het nieuwe seizoen net is gestart, is voormalig De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert naarstig op zoek naar een nieuwe club. De geboren Varsselder kwam de afgelopen jaren uit voor PEC Zwolle, NEC en Roda JC, maar mogelijk was de Limburgse club zijn laatste werkgever in het betaald voetbal.
Jasper Hazelaar | 14 augustus 2023 11:40 | Aangepast op 14 augustus 2023 11:40
"Er komt wel wat voorbij, maar dat is ver weg in het buitenland", zegt de 31-jarige Van de Pavert over de belangstelling van clubs. "Dat is gewoon niet te doen met mijn gezin en dus geen optie." Na een moeizaam seizoen bij Roda JC staan de binnenlandse clubs niet in de rij voor de ervaren verdediger. Net als de periode van doelman Hidde Jurjus, werd ook het verblijf van Van de Pavert in Zuid-Limburg geen succes. Hij vocht zich voor de winterstop in de basis, maar na het vertrek van trainer Jurgen Streppel werd het lastig: "Op een gegeven moment kwam er een nieuwe trainer en raakte ik geblesseerd. De tweede seizoenshelft was waardeloos voor mij."

Voor Van de Pavert is het de tweede zomer op rij dat hij naar een club moet zoeken. Vorig jaar werd zijn contract bij De Graafschap niet verlengd en tekende hij uiteindelijk na de start van het voetbalseizoen bij Roda JC. "Maar in de jaren daarvoor was ik altijd heel stabiel en safe", legt Van de Pavert uit, die hoopt dat er binnenkort een betaald voetbalclub uit Nederland aanklopt. "Ik maakte altijd de voorbereiding vanaf dag één mee. Het is dus nu wel even wennen, want ik ben een type dat liever dat meer zekerheid heeft dan risico's neemt."

Meetrainen in de Achterhoek
Voorlopig houdt de ervaren verdediger zijn conditie op peil in de Achterhoek. Eerst trainde hij mee bij AZSV in Aalten, inmiddels is Van de Pavert aangesloten bij het beloftenteam van De Graafschap. "Een contract is niet aan de orde", zegt de verdediger, die sinds zijn debuut in 2010 meer dan 250 wedstrijden speelde voor de Superboeren. "Maar ze willen wel de faciliteiten van het tweede team aanbieden. Ik kan daar iedere dag met de jongens trainen en krachttraining doen voor mezelf. Ik ben alles aan het doen om fit te worden en te blijven. Dat is voor mij het belangrijkste op dit moment."

'Lastige keuze'
Of hij er al over heeft nagedacht dat zijn betaald voetbalcarrière na dertien seizoenen voorbij kan zijn? "Dat zou kunnen", beaamt Van de Pavert. "31 jaar is helemaal in de Keuken Kampioen Divisie al best oud, ik denk dus dat ik niet zoveel te eisen heb, maar je ziet bij topamateurs ook dingen voorbij komen. Wellicht is dat een optie in combinatie met maatschappelijk wat opbouwen, maar het is moeilijk om daar aan toe te geven, want op een ander moment denk je dat je nog wel twee jaar op professioneel niveau kan spelen. Het is een lastige keuze."

Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 28 sep 2023 11:07

Tranen bij afscheid van geliefde marktkoopman in 's-Heerenberg

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 28 sep 2023 16:59

Lees ook

De Graafschap deelt punten na doelpuntloos spektakel

In een goed gevulde Vijverberg is De Graafschap tegen koploper Roda JC niet verder gekomen dan een 0...

Kamerlid Westerveld geniet in uitvak van De Graafschap, maar 'we moeten wel iets'

Tweede Kamerlid Lisa Westerveld was zondag te gast in het uitvak van De Graafschap in het duel met M...

De Graafschap pakt bij MVV Maastricht derde overwinning op rij

De goede vorm van De Graafschap is zondag doorgezet met een 1-2 overwinning op bezoek bij MVV in Maa...

De Graafschap-trainer Vreman waakt voor 'goede' Smeets bij MVV

Na twee overwinningen op rij wil de kersverse subtopper De Graafschap de vorm zondag doortrekken op ...

De Graafschap maakt werk van trainingscomplex op De Bezelhorst

De Graafschap maakt opnieuw werk van trainingscomplex De Bezelhorst in Doetinchem. Met name Guus Hid...

Nieuw boek over culttrainer Simon Kistemaker in de pen

De dochter van Simon Kistemaker, Linda haar man Harald, schrijver Yoeri van den Busken en Jan Eggink...