Spontane feesten maken einde aan Reurpop

Gepubliceerd: 07-06-2021 16:06. Bijgewerkt: 07-06-2021 16:10

Spontane buurt- en straatfeesten hebben zaterdagavond een einde gemaakt aan de alternatieve versie van Reurpop in Ruurlo. De organisatie had een coronaproof variant van het driedaagse festival bedacht, maar omdat de coronaregels niet werden nageleefd was het van korte duur.

"Het heeft voor de organisatie altijd voorop gestaan om de geldende coronamaatregelen op te volgen", laat Reurpop weten. "Helaas is dat niet gelukt." Het festival werd eerder dit jaar afgelast, maar om de inwoners in deze tijd toch een vorm van vermaak te kunnen bieden werd volgens de organisatie een terraseditie in het leven geroepen. Negen voertuigen met daarop live-entertainment van onder meer bands en dragqueens reden door de Ruurlose straten om inwoners te vermaken. "Er is voorafgaand aan het evenement uitvoerig contact geweest met lokale autoriteiten om alles in goede banen te leiden", aldus de organisatie. De gemeente had het festival toestemming gegeven om deze terraseditie te houden: "Het was een initiatief dat volgens ons net binnen de coronamaatregelen zou passen als iedereen zich aan de regels zou houden", vertelt burgemeester Joost van Oostrum tegen Nieuws uit Berkelland.

Maar de coronamaatregelen werden niet door iedereen nageleefd. Op verschillende plekken ontstonden spontane buurt- en straatfeesten: "Daarmee ging het initiatief verder dan wij en de organisatie voor ogen hadden", aldus de burgemeester. "Er is toen door ons het besluit genomen om de activiteit te stoppen." Met dat besluit werd niet alleen de editie van zaterdagavond vervroegd beëindigd: "Ook de editie van zondag kon geen doorgang vinden", laat de organisatie van Reurpop weten. "Dat het niet is gelukt om alle betrokkenen de regels en instructies op te laten volgen, betreuren we ten zeerste."

Foto: Reurpop

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)