Spelevenement voor jeugd in Montferland

Gepubliceerd: 02-12-2020 16:12. Bijgewerkt: 02-12-2020 16:54

Voor de jeugd in de gemeente Montferland wordt in de kerstvakantie een sportieve activiteit georganiseerd. Welzijns- en cultuurorganisatie Stichting Welcom en evenementenbureau Evicient, bestaande uit studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, hopen de jeugd hiermee een leuke dag te bezorgen.

“Lokale sportverenigingen uit de gemeente hebben voor challenges gezorgd die de kinderen deze dag gaan uitvoeren”, vertelt initiatiefnemer Nicole Geurts van Evicient. “We hoopten deze activiteit eerst fysiek te kunnen gaan organiseren, maar door de coronamaatregelen hebben we het nu omgebouwd tot een online evenement.” De groep studenten organiseren het evenement voor een minor van hun opleiding, waarbij ze hulp hebben gekregen van opdrachtgever Stichting Welcom. Op 22 december staat de Winter Buddy Games op het programma, dat bestemd is voor kinderen tussen de zes en de twaalf jaar.

Het doel is volgens de organisatie het bezorgen van een leuke vakantiedag voor de kinderen, in een moeilijke tijd. “Door middel van sportieve en creatieve opdrachten, die we binnen- en buitenhouden hopen we ze te vermaken”, zegt Geurts.

Foto: REGIO8 (Archief)


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)