Spelers Ajax Cape Town zijn thuis in Terborg

Gepubliceerd: 24-05-2018 11:05. Bijgewerkt: 24-05-2018 13:07

De selectie van Ajax Cape Town is neergestreken in de Achterhoek voor het Terborg Toernooi. Het gastgezin Jaspers wil een warm bad zijn voor de Zuid-Afrikaanse spelers Lassina Traoré (17) en Patrick Fisher (15).


"Ja het is altijd een leuk moment, spannend", laat gastouder Peter Jaspers weten. "Het is altijd leuk om te kijken wie je in huis krijgt." Ook de spelers van Ajax Cape Town vinden het leuk dat het toernooi weer gaat beginnen. "Ik vind het heel fijn in Nederland, de mensen zijn erg hartelijk", laat Ajax Cape Town-speler Patrick Fisher weten. "We kunnen ons talent laten zien en worden gescout door allerlei clubs." Dat de mogelijkheid er is om gescout te worden is met Leo Thethani wel bewezen. De aanvaller die vorig jaar te gast was bij de familie Jaspers werd verkozen tot speler van het toernooi en speelt nu bij Ajax in Amsterdam.

Of er in Amsterdam even gastvrij wordt omgegaan met de jeugdspelers als in de Achterhoek betwijfelt Peter Jaspers, die nog regelmatig contact heeft met Thethani: "Hij zit daar in een heel fijn gastoudergezin en dat zijn hartstikke lieve mensen, maar Leo zit bijvoorbeeld in de ‘middle of nowhere’ in Weesp en ik weet niet of dat wel zo’n goed idee is." Jaspers ziet kansen voor De Graafschap: "Als ze op de counter willen spelen zou ik hem huren, dan heeft hij hier in ieder geval een warm thuis."

Het Terborg Toernooi gaat vrijdag van start. Naast Ajax Cape Town doen Tottenham Hotspur (Engeland), Palmeiras (Brazilie), FC Midtjylland (Denemarken), De Graafschap, sc Heerenveen, Club Brugge (België) en Atlético Paranaense (Brazilië) mee aan het voetbaltoernooi voor jeugdspelers. 

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)