Speciale eerste dag fusieschool Gaanderwijs

Gepubliceerd: 21-08-2017 15:08. Bijgewerkt: 21-08-2017 15:39

Voor de leerlingen van basisscholen St. Martinus en Sint Augustinus was het maandag een speciale eerste schooldag. De twee scholen zijn deze zomer gefuseerd tot basisschool Gaanderwijs en inmiddels is het gloednieuwe schoolgebouw bij de voetbalvelden betrokken.


“Ze zijn trots, ze zijn blij”, zegt adjunct-directrice Marianne Onstein over de leerlingen die maandagochtend de school betraden. “Er staan natuurlijk allemaal nieuwe spullen in de school met mooie kleuren. De kinderen vinden het geweldig en hebben er zin in om er een mooi jaar van te maken.” De leerlingen van groep 7 zijn blij met hun nieuwe leeromgeving. “Het is groot en mooi”, zegt Cas. “Overal staat wel iets, overal is wel iets te doen.” De kinderen van de twee scholen zijn gemixt in de klassen terecht gekomen. “Je komt ook bij nieuwe kinderen”, zegt leerling Marit. “Dan krijg je ook meer vrienden.”

De gebouwen van basisschool St. Martinus en Sint Augustinus in Gaanderen waren oud, waardoor er voor nieuwbouw is gekozen. “Ook door de krimp heeft de gemeente besloten om één nieuwe basisschool te bouwen”, aldus Ontstein. Met het oog op de demografische ontwikkelingen in Gaanderen is ervoor gekozen om samen te werken met de sportvereniging. De basisschool deelt het nieuwe pand daarom met VVG ’25. “We gaan heel veel samenwerken met elkaar”, zegt Onstein. “Niet alleen met de voetbalvereniging, maar ook in de toekomst met alle verenigingen rondom dit gebouw. Omdat we samen een dorp zijn en het dorp leefbaar moeten houden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)