Ulft, Netherlands

Spanningen door kickboksgala

Regio8 | 15 december 2015 12:19 | Aangepast op 15 december 2015 12:19
Clubeigenaar Menno Hubregtse had aan organisator Roberto van Osch laten weten dat de dreiging van eventuele vechtpartijen rondom het kickboksgala reden was voor de afgelasting. "Politie en ambtenaren gaven aan dat dat het geval was", aldus Hubregtse. "De gemeente maakte zich daar druk om." Reden voor organisator Van Osch om furieus te reageren richting de gemeente Aalten.

Bij de gemeente is niets bekend over de eventuele dreiging van vechtpartijen buiten het kickboksgala om: "Volkomen uit de lucht gegrepen geruchten", zo noemt burgemeester Bert Berghoef van de gemeente Aalten de geruchten over vechtpartijen. Hubregtse spreekt dat tegen: "Dat is typisch gemeente. De politie is hier een paar keer geweest. Ze weten donders goed hoe het allemaal in elkaar zit. De gemeente is echt triest bezig."
Te melden of niet te melden
Volgens de gemeente Aalten kon het gala niet doorgaan omdat er niet tijdig melding van het evenement is gemaakt: "Bij een melding is het zo dat je die een bepaalde tijd van te voren moet indienen zodat wij kunnen beoordelen of het aan allerlei officiële dingen voldoet", aldus de burgemeester. "Die melding hebben we vijf dagen van te voren gehad. Dan kunnen we het nu, op dit moment, niet door laten gaan."

Clubeigenaar Hubregtse is het daar helemaal niet mee eens. "Dat is allemaal leuk en aardig, maar 15 juli is het evenement al gemeld." Vanaf dat moment werd het evenement al wel gepromoot op internet, maar op het gemeentehuis in Aalten is niks binnengekomen: "Bij de gemeente is nooit een vergunningsaanvraag binnengekomen. De officiële melding van het gala kwam 8 december binnen."

Vervelend voor alle partijen
Bij de organisator overheerst vooral een vervelend gevoel: "Ik wilde iets heel moois op poten zetten en dan krijg je dit op het laatst te horen", aldus Van Osch. "Ik ben er zelf ook helemaal kapot van. Ik moet het zelf nu even helemaal uit gaan zoeken. Ik wil in ieder geval met de burgemeester om tafel."

Burgemeester Berghoef vindt het ook een vervelende situatie. "Voor alle partijen is het vervelend. Als je iets wilt organiseren en je krijgt een ‘nee’, dan gaat er een hoop tijd en energie verloren. Dat vind ik ook vervelend." Van Osch is het daarmee eens. "Alles was picobello in orde en dan krijg je dit op het laatste moment te horen. Dat is op z’n oud-Hollands gezegd kut."

Meest gelezen

Meestervoorspeller Niek uit Groenlo staat bovenaan in Scorito-pool

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 8 jul 2024 17:03

Borstbeelden van Oranjehelden op EK Voetbal zijn gemaakt in 's-Heerenberg

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 9 jul 2024 12:22

Lees ook

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

Geen 'schommel en glijbaan' meer, speeltuinen Montferland op de schop

Kinderen in Montferland moeten meer buiten spelen en vooral vies worden, dat vindt kinderburgemeeste...

Weerboer Gerrit voorspelt een grillig weekend met af en toe zon

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Armin van Buuren en Hans Klok openen nieuw hoofdpodium Zwarte Cross

De openingsshow van de Zwarte Cross wordt verzorgd door illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren e...

Kreis Kleef helpt failliet ziekenhuis Emmerik met 4,5 miljoen euro

Het St. Willibrord ziekenhuis in Emmerik kan zeker tot het einde van het jaar open blijven, ondanks ...

Heftruck vat vlam in stal bij Wichmond

In een stal in Wichmond is donderdagavond brand ontstaan door een heftruck die vlam vatte. Er werd o...