Spanning tijdens bijeenkomst truckershotel

Gepubliceerd: 05-02-2018 21:02. Bijgewerkt: 05-02-2018 22:00

In het gemeentehuis van Oude IJsselstreek hebben meer dan honderd bewoners maandagavond hun zorgen geuit over de komst van een chauffeurslogies in Ulft. Don Trucking start een overnachtingsplaats voor chauffeurs in de voormalige huishoudschool.


"We hebben geen antwoord gekregen op het alcoholgebruik buiten het pand", aldus buurtbewoner Carsten Besselink. "Het gaat mij erom, als mensen vanuit het pand naar het centrum gaan, is er geen toezicht op." Hoewel de verbouwing van het pand inmiddels in volle gang is, leefden bij de buurt nog veel zorgen. Bewoners stelden tijdens de drukbezochte bijeenkomst in het gemeentehuis onder meer vragen over het vergunningstraject, de hoeveelheid parkeerplaatsen bij het pand en het mogelijke alcoholgebruik van met name overnachtende chauffeurs. Het gebrek aan concrete antwoorden vanuit de gemeente zorgde voor de nodige frustraties.

Pandeigenaar Don de Jong van Don Trucking schrok van de commotie. "Ik hoor allemaal wilde verhalen dat we hier een truckershotel gaan bouwen, maar dat is niet de bedoeling", aldus De Jong. "We willen een museum bouwen, kunstgalerie realiseren en daarbij hebben we 26 plaatsen om te overnachten." Als eigenaar van het transportbedrijf wil De Jong in de weekenden chauffeurs huisvesten in de voormalige huishoudschool. "We investeren heel erg veel geld en willen dat het goed voor elkaar is", aldus de pandeigenaar, die zelf naast het pand gaat wonen en de angst van de buurt niet goed kan plaatsen. "Het zijn gewoon mensen."

In totaal werden na afloop van de bijeenkomst 21 formulieren met aanvullende vragen ingevuld. Wethouder Sluiter wil naar aanleiding van de ontmoeting in gesprek treden met buurtbewoners, gemeentevertegenwoordigers en de pandeigenaar in de vorm van een klankbordgroep. Of er een vervolgbijeenkomst komt, is nog onbekend.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)