Spandoeken voor openblijven De Hoevert

Gepubliceerd: 29-06-2020 21:06. Bijgewerkt: 30-06-2020 14:10

Leden van zwemvereniging de Watervrienden en Triathliem hebben maandagavond voorafgaand aan de politieke avond van Montferland met spandoeken gedemonstreerd. Ze willen graag dat zwembad De Hoevert in Didam open blijft.

‘Wat zijn verkiezingsbeloften waard! Zwembad hangt aan een zijden draad’ staat op één van de spandoeken. De leden van de zwem- en triathlonvereniging hebben zich maandagavond voor de ingang van het zalencentrum De Gracht in ‘s-Heerenberg verzameld waar de raadsleden naar binnen lopen voor een politieke vergadering. “Het zwembad bestaat al 47 jaar en de gemeente wil het zomaar dicht doen” zegt Rob Sanders van de zwemvereniging. “Het is schandalig dat er in Didam geen zwembad behouden kan blijven. Didammers gaan niet zomaar naar ’s-Heerenberg om daar te gaan zwemmen.” Tijdens de raadsvergadering gaven personeelsleden en betrokkenen van het zwembad ook nog eens duidelijk aan dat het open houden van het zwembad belangrijk is voor gebruikers van jong tot oud.

De gemeente wil dat het zwembad per 1 januari 2021 de deuren sluit. Vanuit de gebruikers van het zwembad en ondernemers zijn plannen aangedragen om De Hoevert toch open te houden. Zo wordt er gesproken over grondverkoop voor woningbouw dat geld oplevert om een nieuw zwembad te bouwen bij open club De Nevelhorst, maar volgens wethouder Ruth Mijnen is dit financieel niet haalbaar. “Ik zit hier niet om een zwembad te sluiten. Sport en bewegen doet mij veel en ik probeer ook zoveel mogelijk doelgroepen aan het bewegen te krijgen. Initiatieven vanuit inwoners worden zeer gewaardeerd als deze haalbaar zijn”, aldus Mijnen.

Komende donderdag praat de gemeenteraad van Montferland verder over het zwembad. Het besluit over hoe het verder moet met de Hoevert volgt waarschijnlijk een week later.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)