Spaarpot brengt HC’03 naar Portugese zon

Gepubliceerd: 18-01-2018 18:01. Bijgewerkt: 18-01-2018 19:55

Voetbalclub HC’03 uit Drempt gaat op trainingskamp naar badplaats Albufeira. Door een zelfbedacht spaarsysteem betalen de spelers van de vierdeklasser hun eigen reis naar de Portugese zon.


“We vliegen vanaf Weeze en landen op Faro”, legt trainer Klaas Vermeulen uit. “Het is daar 20 graden en goed vertoeven, het zonnetje schijnt. Mooi dat we dat hebben kunnen realiseren.” De nummer vier van de vierde klasse creëerde een eigen spaarsysteem om het trainingskamp aan de Atlantische Oceaan te bekostigen. “We hebben wel een verschil gemaakt tussen werkende en studerende voetballers”, zegt Vermeulen. “We zijn ook een beetje geholpen door twee sponsoren.”

Om op trainingskamp te gaan, moesten de voetballers wel hun eigen biertje in de kantine betalen. “Als we een overwinning hadden, hebben we dat geld van de club in een pot gedaan”, zegt speler Noud Rutjes. “Dit is heel bijzonder, voor mij is het de eerste keer. Eigenlijk is het niet reëel, De Graafschap gaat niet op trainingskamp en wij gaan naar Albufeira.” Het tripje naar de zon zorgt voor veel vreugde onder de jonge voetballers. “Het voetbal is daar gewoon leuk, maar het uitgaan ook”, aldus aanvaller Cas Evers. Volgens Vermeulen mogen de spelers ook zeker de kroeg induiken. “De jongens kunnen zeker een biertje drinken, de boog kan ook niet altijd gespannen staan”, lacht de trainer.

HC’03 keert op dinsdag 23 januari terug in de Achterhoek. De vierdeklasser werkt in Portugal onder meer drie trainingen en een oefenwedstrijd af. De tweede seizoenshelft start voor de fusieclub op 28 januari met een thuiswedstrijd tegen RKPSC.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)