SP Oude IJsselstreek gefrustreerd door spot

Gepubliceerd: 09-05-2019 12:05. Bijgewerkt: 09-05-2019 12:21

De SP Oude IJsselstreek kan zich niet vinden in een campagnevideo van de landelijke afdeling en neemt er nadrukkelijk afstand van. In het filmpje is een persiflage van PvdA-politicus Frans Timmermans in beeld gebracht.


“Wat ons frustreert is dat wij campagne willen voeren op de inhoud en niet op de persoon”, zo legt fractievoorzitter Heini Peters van de SP Oude IJsselstreek uit. “Hier wordt een aanval gedaan op een partij die vrij dicht bij ons staat en daar zijn wij niet blij mee.” De partij uitte de kritiek in een bericht op Facebook en heeft al diverse reacties ontvangen vanuit SP-kringen. “Sommige reacties zijn positief, andere minder positief en sommige zijn negatief”, zo schetst de lokale fractievoorzitter. “Dat is ook de essentie van een democratische partij, daar mogen ook meningsverschillen zijn.” Peters heeft ook bericht uitgedaan naar het landelijke partijbureau, maar daar is nog geen reactie op gekomen.

De SP Oude IJsselstreek denkt dat de video effect kan hebben op de Europese verkiezing. “Ik vrees dat dit ons kiezers kost”, aldus Peters. “Ik denk niet dat iedereen gecharmeerd is van campagne bedrijven op deze manier, daarom hebben we het bericht ook geplaatst.” Hij weerspreekt dat hiermee een rel binnen de partij ontstaat. “Zo zie ik het niet”, vertelt de fractievoorzitter. “Wij hebben als fractie hier onze mening over gegeven. Volgens mij leven we in een land waar we vrijheid van meningsuiting hebben.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)