Soap motorclubhuis Bredevoort duurt voort

Gepubliceerd: 24-02-2021 10:02.

De gemeenteraad van Aalten heeft dinsdagavond, zoals verwacht, met ruime meerderheid ingestemd met de beoogde locatie voor een nieuw clubhuis van de Bredevoortse Motor Toer Club (BMC). De bezwaarmakers uit de buurt stappen opnieuw naar de rechter.

Woordvoerder en buurman John Boom heeft al voor de raadsvergadering aangekondigd de volgende dag opnieuw naar de Raad van State te stappen, als de gemeenteraad ermee zou instemmen. Hij vindt namens een groep van zo'n twintig bezwaarmakers een clubhuis van een motorclub aan de Ganzenpoelendijk in Bredevoort niet in het bestaande bestemmingsplan passen. Willy Heinen, de eigenaar van het belendende tuincentrum én schuur waarin de BMC zich wil vestigen, liet al weten daags na de raadsvergadering een shovel de schuur tegen de vlakte te laten schuiven. Hij rekent erop dat een hernieuwd bezwaar van de buren ditmaal geen gehoor krijgt bij de rechter en vindt dat de BMC lang genoeg in de wachtkamer heeft gezeten.

Zoals verwacht waren de fracties van D66 en ChristenUnie tegen het voorstel, vooral vanwege de bezwaren uit de buurt die zwaarder werden gewogen. Ook Henk Rijks van GemeenteBelangen stemde als enige van die fractie tegen het voorstel. De overige zeventien raadsleden waren voor een nieuw clubhuis van BMC aan de Ganzenpoelendijk. Er werd wel op gewezen dat de motorclub moet investeren in een goede relatie met de buren, van wie woordvoerder Boom al liet weten dat de bezwaarmakers zich waarschijnlijk zullen neerleggen bij een eventuele afwijzing van het bezwaar bij Raad van State.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)