Sluiting dreigt voor horeca in Doetinchem

Gepubliceerd: 30-07-2020 17:07. Bijgewerkt: 30-07-2020 17:19

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem heeft een duidelijke boodschap voor horecazaken in zijn gemeente: zorg dat de coronamaatregelen worden nageleefd. Horecaondernemers werden donderdag verrast met een brief vanuit het gemeentehuis die niet voor allen positief van aard is.


“Als het in de horeca fout gaat, is er straks ook geen publiek bij het voetbal op De Vijverberg”, waarschuwt Boumans. “De brieven die we hebben verstuurd, waren soms brieven om tegen een ondernemer te zeggen dat ze het super doen. Er hebben ook een aantal een brief gekregen die wat strenger van aard was.” Drie horecazaken, die de burgemeester niet bij naam wil noemen, hangt daarbij sluiting boven het hoofd door middel van een last onder dwangsom: “Op bepaalde locaties lijkt het wel een polonaise ’s avonds”, verklaart Boumans. “Hartstikke leuk, maar dat kan nu niet. Dat is een grote overtreding, het heeft ook een slechte uitstraling op allerlei dingen die nog plaats kunnen vinden.”

De burgemeester merkt, los van het nachtleven, dat de noodzaak om afstand te houden bij mensen afneemt. “In de stad zie je op allerlei plekken dingen die in strijd zijn met de regels”, zegt Boumans. “Dat is niet goed en daar moeten we met elkaar aandacht voor vragen.” Hij denkt daarbij aan een grote publiekscampagne en hoopt ook dat het kabinet zich uitspreekt. “Die anderhalve meter en alles wat daarbij hoort is gewoon van groot belang voor ons aller gezondheid. Aan die bewustwording moeten we dus wat doen."

De Doetinchemse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland was nog niet in staat om een reactie te geven. Deze volgt later.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)