Sluiting Domus voorlopig niet aan de orde

Gepubliceerd: 17-01-2019 22:01. Bijgewerkt: 18-01-2019 9:31

De sluiting van Domus in Wehl is voorlopig niet aan de orde volgens burgemeester Mark Boumans. De gemeenteraad in Doetinchem kreeg donderdagavond de gelegenheid om vragen te stellen aan het college over de meerdere malen in opspraak geraakte daklozen- en verslaafdenopvang. 

Lokaal Belang Doetinchem en de Partij voor Lokaal Maatwerk (PvLM) drongen tijdens de vergadering aan op sluiting van de Domus, maar dat is volgens het college op dit moment niet aan de orde. “Mocht de raad hiertoe besluiten, vraag ik mij af of dit juridisch haalbaar is”, aldus Boumans. Hij betreurt de incidenten die hebben plaatsgevonden, maar gezien de huidige situatie is er volgens de burgemeester geen reden om de opvang te sluiten. "De incidenten zijn de afgelopen weken fors verminderd.” Volgens raadslid Henri Moïze de Chateleux van Lokaal Belang Doetinchem schetst de burgemeester niet het juiste beeld. “Wij krijgen dagelijks meldingen binnen van overlast door bewoners van de Domus." Raadslid Ans Putman van de PvLM vult aan dat de inwoners van Wehl ook meldingsmoe zijn geworden en dat niet elk incident meer wordt gemeld. Lokaal Belang Doetinchem riep op tot een openbaar meldpunt voor overlastklachten omtrent de Domus. Boumans zag dat niet zitten, maar vindt wel dat de meldingen en de afhandeling daarvan transparant moeten zijn.

Door Doetinchem en het Leger des Heils, eigenaar van de opvang, zijn de afgelopen tijd meerdere maatregelen getroffen. Zo is de politieinzet verhoogt, is er meer personeel en is de screening aan de poort verscherpt. Het draagvlak onder inwoners in Wehl blijft een punt van aandacht volgens Boumans. “Het is belangrijk dat we in gesprek blijven met elkaar", aldus de burgemeester. "Elk incident is er één teveel.” De gemeenteraad van Doetinchem praat op 31 januari verder over de toekomst van de Domusopvang in een meningsvormende raad.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)