Sloop partycentrum Lara in Loil van start

Gepubliceerd: 29-06-2020 16:06. Bijgewerkt: 29-06-2020 16:14

De sloop van partycentrum Lara in Loil is maandag van start gegaan. De brandresten van het ingestorte pand lagen zeven maanden op het afgesloten terrein, omdat de verzekering niet wilde uitbetalen.

“We zijn heel blij”, laat eigenaar Murat Yilmaz weten over de start van de sloopwerkzaamheden. “We hebben hier lang op gewacht.” Eind oktober werd het partycentrum door een hevige brand verwoest. Tot ontsteltenis van eigenaren Murat Yilmaz, Murat Sahingöz en buurtbewoners bleef de sloop van het afgebrande pand uit. De brandresten van het pand lagen al die tijd ook op het erf van buren Herman en Elly Jansen, die inmiddels een beetje gewend waren aan de vreemde situatie. De gemeente Montferland dreigde met een dwangsom van tienduizenden euro’s als er niet zou worden begonnen met de sloop. Die is inmiddels van de baan nu de sloopwerkzaamheden zijn begonnen.

De Turkse eigenaren weten nog niet hoeveel geld de verzekering uiteindelijk zal uitbetalen. “Wij willen graag weer iets nieuws bouwen, maar of dat gaat lukken is nog niet bekend”, zegt Yilmaz. De sloopwerkzaamheden van het partycentrum zijn waarschijnlijk over twee weken afgerond.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)