Slingeland tekent intentieovereenkomst

Gepubliceerd: 21-07-2021 15:07. Bijgewerkt: 21-07-2021 15:25

Het Slingeland Ziekenhuis heeft samen met Klimmendaal en Sensire een intentieovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van het ziekenhuis langs de A18. De bedoeling is dat de zorgorganisaties samen met het Doetinchemse ziekenhuis onderzoeken of een samenwerking haalbaar is.

"We zijn trots op deze stap die naadloos past in onze nieuwe koers", aldus het Doetinchemse ziekenhuis in een verklaring. "In de overeenkomst benoemen we al hoe belangrijk samenwerking voor ons is in relatie tot het bieden van de beste zorg en het slim organiseren van de zorg die we geven. Maar ook voor het delen van goed zorgpersoneel en de aantrekkelijkheid van ons ziekenhuis." Het Slingeland wil met de zorgorganisaties samenwerken om van de nieuwbouw een 'slim ziekenhuis' te maken: "Een flexibel ziekenhuis dat kan meebewegen met de ontwikkelingen in de zorg. Een ziekenhuis waarin onze zorg soepel kan overlopen in zorg door onze samenwerkingspartners. En een ziekenhuis dat vanzelfsprekend de beste zorg levert aan onze patiënten op het juiste moment en op de juiste plek."

Op die manier hoopt het Slingeland in het nieuw te bouwen ziekenhuis de zorg voor de patiënt te verbeteren: "Vanuit de verschillende expertises kunnen we nog gemakkelijker en sneller samenwerken. Patiënten kunnen sneller het ziekenhuis verlaten om te revalideren of te herstellen. Herstelt of revalideert de patiënt op locatie? Dan is de behandelend ziekenhuisarts nog steeds dichtbij, terwijl de patiënt niet meer in het ziekenhuis hoeft te blijven. Dat is winst, we weten hoe korter de patiënt in het ziekenhuis is, hoe beter dat is."

Resultaten in september bekend
De zomerperiode wordt gebruikt door het ziekenhuis om samen met de zorgorganisaties te onderzoeken of ze kunnen samenwerken op de locatie aan de snelweg. "We verwachten in september de uitkomsten van dit onderzoek te kunnen delen", aldus het ziekenhuis. "Als de uitkomst positief is sluiten we een ontwikkelovereenkomst. Los van deze overeenkomst gaan we onze samenwerking de komende jaren verder uitbouwen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)