Slingeland start reguliere zorg langzaam op

Gepubliceerd: 21-05-2020 12:05.

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem kan de reguliere zorg deels hervatten nu het aantal opgenomen coronapatiënten is gedaald. Door omstandigheden valt de achterstand bij onder meer operaties en polikliniekafspraken niet op korte termijn weg te werken.

Het ziekenhuis schaalt stap voor stap op en verwacht daar tot het einde van het jaar voor nodig te hebben. Het Slingeland moet rekening houden met richtlijnen van het RIVM, wat onder meer betekent dat hygiënemaatregelen worden getroffen en dat anderhalve meter afstand in acht moet worden genomen. "Daarnaast gaat ook de komende maanden de zorg voor coronapatiënten door en moet het ziekenhuis kunnen inspelen op een mogelijke tweede golf van het virus", zo laat het ziekenhuis weten. Omdat het personeel de afgelopen maanden 'zeer intensieve zorg heeft verleend', is het niet mogelijk om de komende periode een volledig beroep te doen op medewerkers.

Het ziekenhuis laat weten dat elke polikliniek bepaalt wanneer patiënten worden ingepland op basis van urgentie. "Het ziekenhuis begrijpt dat het veel geduld van patiënten vraagt, maar verzoekt hen uitdrukkelijk om niet zelf te bellen maar bericht af te wachten", aldus het Slingeland. Een uitzondering zijn patiënten die een verwijzing van een huisarts hebben, maar nog geen contact hebben gehad voor een eerste afspraak.

Maatregelen
Voor een bezoek aan het ziekenhuis gelden maatregelen. "Patiënten, bezoekers en begeleiders die binnenkort naar het ziekenhuis gaan dienen eerst de digitale coronacheck te doen via de website", schrijft het Slingeland. Voor patiënten in het ziekenhuis geldt nog steeds dat er één bezoeker per dag welkom is.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)