Slingeland start donderdag met vaccineren

Gepubliceerd: 04-01-2021 14:01. Bijgewerkt: 05-01-2021 9:28

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem krijgt woensdag de eerste coronavaccins binnen. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis wordt donderdag begonnen met vaccineren van medewerkers.

“We hebben vriezers om het vaccin in te bewaren, daarom kunnen we snel starten met vaccineren”, zegt een woordvoerder van het Slingeland Ziekenhuis. Vanaf woensdag, als de Pfizer-vaccinaties worden geleverd, heeft het ziekenhuis vijf dagen de tijd om medewerkers in te laten enten. Daarna is het vaccin niet meer houdbaar. In het Slingeland worden de inentingen door verpleegkundigen, met ondersteuning van apothekersassistenten, uitgevoerd in het Auditorium.


De coronavaccins liggen opgeslagen in Oss, maar gaan binnenkort naar tien ziekenhuizen in Nederland. Het Radboudumc verdeelt de vaccins in Gelderland. Het is nog onbekend hoeveel vaccins elk ziekenhuis krijgt en wie dan precies gevaccineerd worden. “Het Landelijk Netwerk Acute Zorg maakt een lijst welke medewerkers als eerste aan de beurt zijn”, aldus de woordvoerder. “Die lijst volgen wij.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)