Slingeland scherpt coronamaatregelen aan

Gepubliceerd: 15-07-2021 11:07. Bijgewerkt: 15-07-2021 11:11

Het Slingeland Ziekenhuis kijkt met een gevoel van bezorgdheid naar de oplopende besmettingscijfers van de GGD in de Achterhoek. Hoewel het momenteel 'rustig' is qua coronazorg in het Doetinchemse ziekenhuis, zijn de coronaregels vanaf donderdag weer aangescherpt.

“We zien af en toe een enkele Covid-patiënt”, laat een woordvoerder van het Slingeland weten over de actuele stand van zaken. “Het is te overzien, maar oplopende besmettingen betekent vaak een oplopend aantal opnames. Hoe sterk die stijging zal zijn, weten we niet. We hopen uiteraard heel erg van niet.” Op dit moment is volgens de woordvoerder sprake van een ‘normale situatie’ in het ziekenhuis, in tegenstelling tot enkele maanden geleden: “Er is nu geen speciale Covid-afdeling, maar mensen kunnen wel in isolatie worden opgenomen. Dat geldt op de Intensive Care en op de verpleegafdeling.”

Het Slingeland kan, als het aantal coronapatiënten toeneemt, snel opschalen. “Dan gaat er weer een speciale corona-afdeling komen”, verklaart de woordvoerder. “Daar is op dit moment nog geen sprake van, maar we zijn erop voorbereid. We kunnen daarin per dag opschalen.” Wat dat betekent voor het personeel? “Een collega vertelde me dat ze er helemaal klaar mee is, maar dat we er ook klaar voor zijn als het weer gebeurt”, zegt de woordvoerder. “Ik denk dat iedereen dat gevoel heeft.”

Nieuwe coronaregels in ziekenhuis
Vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen heeft het Slingeland de coronaregels vanaf donderdag aangescherpt. Bij de ingang wordt een mondneusmasker uitgereikt aan patiënten, begeleiders en bezoekers. Mensen worden verzocht dat op patiëntenkamers te dragen of op andere plaatsen waar anderhalve meter afstand niet kan worden aangehouden. Een eigen mondkapje is daarbij niet toegestaan. Zorgverleners van het Slingeland blijven een chirurgisch mondmasker dragen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)