Slingeland raakt niet in paniek van gladheid

Gepubliceerd: 05-02-2021 16:02. Bijgewerkt: 10-02-2021 11:11

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem raakt niet in paniek om de drukte die mogelijk ontstaat door de voorspelde gladheid in combinatie met het coronavirus. Gladheid op de weg veroorzaakt vaak drukte op de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis.

"We hebben genoeg personeel aan het werk en maken ons geen zorgen", vertelt Saskia Steenbergen, woordvoerder van het Doetinchemse ziekenhuis. "We hebben het allemaal goed geregeld en zijn niet bang voor te veel patiënten, maar mensen die niet de weg op hoeven moeten echt thuisblijven." Volgens Steenbergen heeft het ziekenhuis tijdens gladheid voornamelijk te maken met patiënten met botbreuken: "Maar het is meestal de onverwachte gladheid die botbreuken tot gevolg heeft, nu is het voorspeld en zijn mensen vaak voorzichtiger." In 2017 zorgde de gladheid wel voor drukte op de Spoedeisende Hulp, zo ontving het ziekenhuis destijds in één dag 25 patiënten met een botbreuk.

Het thuiswerken is volgens Steenbergen een goede aanvulling op de genomen voorbereiding in het ziekenhuis, nu mensen vanuit huis werken hoeven zij niet te reizen voor werk en neemt de kans op een ongeluk door gladheid af. "Daarbij hebben we te maken met extreme weersomstandigheden. Als mensen zien dat er dertig centimeter sneeuw ligt, gaan ze niet zo snel naar buiten."

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)