Slingeland niet extra druk door gladheid

Gepubliceerd: 10-02-2021 10:02. Bijgewerkt: 10-02-2021 11:05

Het winterse weer heeft in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem nog niet voor drukte gezorgd. Wel bereidt het ziekenhuis zich voor op meer patiënten tijdens een eventuele derde coronagolf.

"Mensen zien dat er sneeuw ligt, dan blijven ze binnen of passen ze goed op", vertelt Saskia Steenbergen, woordvoerder van het Slingeland. "Het is de afgelopen dagen niet druk geweest op de Spoedeisende Hulp." Dat het rustig zou blijven had het Slingeland een week eerder al voorspeld. Het personeel van het Doetinchemse ziekenhuis ondervond wel hinder van de hevige sneeuwval: "Niet iedereen kon naar het Slingeland komen, een aantal mensen zijn komen lopen en een deel van het personeel heeft zelfs in het ziekenhuis overnacht om de volgende dag weer aan het werk te kunnen."

Naast het personeel hadden ook patiënten moeite om naar hun afspraak te komen, voornamelijk maandag werden veel afspraken op de polikliniek afgezegd. De woordvoerder verwacht de nodige botbreuken nu de Achterhoekse schaatsbanen de deuren weer openen: "We hopen dat mensen goed uitkijken en niets breken, want we zitten niet op extra drukte te wachten tijdens deze coronaperiode."

Derde golf
Het Slingeland Ziekenhuis heeft volgens Steenbergen al de nodige voorbereidingen getroffen voor een eventuele derde coronagolf, zo zijn verschillende scenario's uitgewerkt en weet het personeel wat er moet gebeuren als het aantal coronapatiënten toeneemt: "Zodra het nodig is kunnen we het aantal bedden weer opschalen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)