Slingeland mag naar locatie langs de A18

Gepubliceerd: 22-09-2017 14:09. Bijgewerkt: 22-09-2017 16:23

De gemeenteraad van Doetinchem heeft donderdagavond ingestemd met de verhuizing van het Slingeland Ziekenhuis naar de locatie langs de A18. Toch verwacht het ziekenhuis dat enkele tegenstanders nog naar de Raad van State zullen stappen.


“Het is een hele goede locatie, waar we dus een goed ziekenhuis wat ook goed bereikbaar is kunnen neerzetten”, zegt directeur Chrit van Ewijk. “Je hebt ruimte nodig, want je moet dertig jaar vooruit kunnen”, aldus de directeur. “Het moet heel goed bereikbaar zijn, want het is gewoon van levensbelang voor alle inwoners in de regio.” De PvdA is één van de partijen die de locatie langs de A18 de beste vindt. “Wij zijn blij met dat besluit, omdat na jaren van praten, meters van papier en rapporten eindelijk het besluit is gevallen”, zegt Steven Kroon.

SP, Lokaal Maatwerk en GroenLinks stemden donderdagavond tegen de wijziging van het bestemmingsplan, zodat het Slingeland Ziekenhuis kan verhuizen. “Het Slingeland heeft het altijd over autobereikbaarheid, dan is de locatie aan de A18 heel goed bereikbaar”, zegt Marcella Heerenveen van GroenLinks. “Wij hebben een andere kijk op bereikbaarheid dan het Slingeland Ziekenhuis.” De partij vindt de locatie van de Wedeo beter, omdat deze plek toegankelijker is voor mensen die fietsen, wandelen of gebruik maken van het openbaar vervoer.

Volgende stappen
Toch verwacht de directie van het Slingeland Ziekenhuis dat enkele tegenstanders nog naar de Raad van State zullen stappen. “Dat is hun goed recht, maar ik hoop niet dat het ellenlange vertraging op gaat leveren”, zegt Kroon van Partij van de Arbeid. “Want het wordt tijd dat de schop in de grond gaat.” Directeur Van Ewijk zegt dat er in 2020 kan worden gestart met de uitvoering. “Je hebt ongeveer twee jaar nodig om een goed en gedetailleerd ontwerp te maken en de aannemers te kiezen”, zegt Van Ewijk.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)