Slecht De Graafschap pakt punt in Dordrecht

Gepubliceerd: 20-10-2017 22:10. Bijgewerkt: 21-10-2017 0:23

De Graafschap is het vrijdagavond niet gelukt om afstand te nemen van de middenmoot in de Jupiler League. In Dordrecht gaven de Superboeren een 0-1 voorsprong alsnog uit handen.


De eerste helft was van beide kanten saai en speelde zich in laag tempo af. De eerste kans was voor Daryl van Mieghem, zijn poging kwam via verdediger Erol Alkan bijna in het Dordtse doel terecht. Aan de andere kant schoot Andreias Calcan via de stuiter op doelman Filip Bednarek. Ook trof Mark Diemers na een korte corner nog de vuisten van doelman Renze Fij.

Na rust was het veldspel beter en kwamen er over en weer een aantal kansen. FC Dordrecht werd met name via Gustavo Hamer gevaarlijk, maar wist de ruimte niet te benutten. Aan de andere kant sloeg De Graafschap twintig minuten voor tijd uit een hoekschop toe. Lars Nieuwpoort knikte binnen: 0-1. Invaller Mailson Lima Duarte Lopes zorgde tien minuten voor tijd met zijn kopgoal na slecht verdedigen aan Doetinchemse zijde voor de 1-1 eindstand.

Door dit gelijkspel staat De Graafschap nog steeds op de zesde plek in de Jupiler League. Volgende week komt Fortuna Sittard naar De Vijverberg, dat in Doetinchem de periodetitel kan winnen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)