Slap De Graafschap laat overwinning glippen

Gepubliceerd: 16-12-2017 10:12. Bijgewerkt: 16-12-2017 10:20

De Graafschap is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft winnend af te sluiten. De energieloze Superboeren kregen in de slotminuut de gelijkmaker van FC Oss tegen: 1-1.


De Graafschap had moeite met het 5-3-2 systeem van FC Oss. De ploeg van Henk de Jong kon voetballend niet door de defensie van de Brabanders heen komen en was enkel gevaarlijk met enkele schoten van afstand. Youssef El Jebli schoot op de vuisten van Xavier Mous en Fabian Serrarens mikte over. De grootste mogelijkheid was voor spits Anthony van den Hurk, die na een listige omhaal de paal trof.

De Graafschap drukte na rust iets meer aan, maar kwam niet echt door de muur van Ossenaren heen. De Superboeren namen een kwartier na rust via een van richting veranderd schot van Daryl van Mieghem wel de leiding. Oss kroop iets meer uit de schulp en sloeg in de slotfase toe. Uit een hoekschop van De Graafschap counterden de Brabanders zich naar 1-1 via de ingevallen debutant Mats Grotenbreg.

Door dit gelijkspel zakken de Doetinchemmers naar de vijfde plaats in de Jupiler League. De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt De Graafschap volgende week in Velsen-Zuid tegen Telstar.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)