Slap De Graafschap afgestraft door NAC

Gepubliceerd: 18-08-2018 21:08. Bijgewerkt: 18-08-2018 21:34

Na de stunt tegen Feyenoord is De Graafschap zaterdagavond tegen de eerste nederlaag in de Eredivisie aangelopen. In Breda waren de Superboeren met name na rust machteloos tegen NAC: 3-0.


De thuisploeg had vanaf het begin de druk hoog en was na een kwartier dichtbij met een afstandsschot van Mounir El Allouchi, die over het doel van Hidde Jurjus schoot. Daarna kroop De Graafschap meer uit zijn schulp en was het via Stef Nijland tot twee keer toe dichtbij een treffer omdat doelman Arijanet Muric grabbelde. De 0-0 ruststand leek aanstaande, ware het niet dat Mitchell te Vrede vlak voor rust vrijstaand de 1-0 binnen kon knikken.

Na rust was NAC veel beter dan De Graafschap. Dat drukte het al snel uit in de score, nadat verdediger Karol Mets een voorzet van Mikhail Rosheuvel van dichtbij de kruising in schoot. Na 65 minuten was het helemaal gedaan toen Gianluca Nijholt vlak voor Jurjus uit een voorzet van Luka Ilic de 3-0 maakte. Daarna was de wedstrijd gespeeld en had alleen invaller Jordy Thomassen nog een doelpoging.

Met dit resultaat verliest De Graafschap zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. Volgende week komt het puntloze FC Groningen naar De Vijverberg.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)