Slöetjes wil uitgaan van eigen kracht op OKT

Gepubliceerd: 13-10-2019 15:10. Bijgewerkt: 14-10-2019 11:11

Volleybalster Lonneke Slöetjes wil uitgaan van eigen kracht tijdens de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De volleybaldames spelen in januari een Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) met een nieuwe trainer.

“Natuurlijk wordt het heel lastig”, is Slöetjes realistisch over de kansen die de ploeg heeft om de Spelen in Tokio nog te halen nadat op een eerder OKT het beslissende duel van Italië verloren werd en na het kansloze verlies tegen Turkije in de kwartfinale van het EK. “Europa is een heel sterk bezet veld. De Olympische Spelen zijn continentaal verdeeld, dus je krijgt maar een aantal plekken per continent”, legt ze de problematiek uit. “We spelen tegen een heel sterk Turkije, Polen doet het heel goed de laatste tijd, Duitsland doet het altijd goed en dan heb je België nog dat gevaarlijk is. Het wordt gewoon heel lastig, maar ik denk dat we wel van onze eigen kracht uit moeten gaan.”

Wat niet in het voordeel van de Nederlandse dames werkt, is dat bondscoach Jamie Morrison vanwege de slechte resultaten ontslagen is. “Ik was toch wel enigszins verrast”, reageert Slöetjes op dit ontslag. “Wat ik er zelf van vind doet er eigenlijk niet toe, het gaat erom dat we in januari op ons best zijn.” De nieuwe trainer heeft tien dagen aan voorbereiding om het team te leren kennen en de Olympische Spelen te halen en dat heeft impact. “Dat gaat heel veel invloed hebben, iedereen komt van de club, heeft tweeënhalve maand zijn eigen ding gedaan. Je moet je nieuwe trainer leren vertrouwen in tien dagen om samen het belangrijkste toernooi in vier jaar te spelen.” Slöetjes hoopt dan ook op een trainer die niet bang is om confrontaties aan te gaan om iedereen op scherp te krijgen. “Ik denk dat dat heel belangrijk is in zo’n toernooi waar heel veel op het spel staat.”

Foto: Nevobo

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)