Slöetjes stopt definitief als volleybalster

Gepubliceerd: 23-02-2021 11:02. Bijgewerkt: 23-02-2021 12:21

Lonneke Slöetjes uit Lichtenvoorde is definitief gestopt als volleybalster. Met meer dan driehonderd interlands en het winnen van de Champions League is ze een van de meest succesvolle Nederlandse volleybalsters ooit.

In 2018 maakte REGIO8 een special over de topvolleybalster

“Het afgelopen jaar heb ik gezocht naar drijfveren en motieven om weer te gaan spelen”, laat de 30-jarige Slöetjes weten. Afgelopen zomer kondigde ze aan tijdelijk te stoppen, maar de motivatie om weer op topniveau te volleyballen kwam niet terug. “Ik merk dat ik veel energie haal uit andere dingen die op mijn pad komen en die ik kan leren, bijvoorbeeld op het gebied van mijn studie. Daarnaast wil ik ook graag bij mijn familie in de buurt zijn nu.”

Slöetjes begon met volleyballen bij VCV in Varsseveld. Via Longa’59 uit Lichtenvoorde, toen een Nederlands topteam, en Pollux uit Oldenzaal speelde ze zich internationaal in de kijker. Ze speelde onder meer bij Münster (Duitsland), Busto Arsizio (Italië), SSC Schwerin (Duitsland) en de Europese topclub Vakifbank Istanbul (Turkijke). Bij die laatste ploeg veroverde ze in vier seizoenen tijd onder meer twee keer de Champions League.

Succes in Oranje
Vanaf 2008 kwam de Lichtenvoordse in totaal 302 keer in actie voor Oranje. Hoogtepunten bij het Nederlands team waren onder meer zilveren medailles op de EK's in 2015 en 2017 en plaatsing voor de Olympische Spelen in 2016. In Rio de Janeiro verloren de Oranjedames de halve finale. Na een teleurstellend EK in 2019 en het mislopen van kwalificatie voor de Olympische Spelen maakte ze vorige zomer bekend een pauze in te lasten. Deze pauze is nu definitief geworden.

Foto: Foto Hoogendoorn / Nevobo

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)