Slöetjes en Stoltenborg genieten van 7e man

Gepubliceerd: 31-05-2018 14:05. Bijgewerkt: 31-05-2018 15:21

Lonneke Slöetjes en Femke Stoltenborg keren met Oranje voor twee weken terug in eigen land. De Achterhoekse volleybalsters vertellen na de gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Korea dat hun buitenlandse avonturen nog lang niet afgelopen zijn.


“Ik denk dat wij met vlagen heel goed volleybal hebben laten zien”, zo vertelt spelverdeler Femke Stoltenborg uit Harreveld na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Zuid-Korea. “We hebben Korea overklast.” De topvolleybalsters spelen tijdens de Nations League twee keer drie wedstrijden, in Apeldoorn en Rotterdam. “In Nederland spelen is altijd leuk, het publiek is zo enthousiast”, stelt sterspeelster Lonneke Slöetjes uit Varsseveld. “Het leeft hier, dan heb je toch een soort van zevende man in het veld.” In september wacht voor Oranje het WK, waar voor Slöetjes maar één ding telt. “Het doel is echt om een medaille te halen. We horen bij de wereldtop en dat willen we ook in de grote toernooien laten zien.”

Stoltenborg, opgegroeid in Harreveld, verruilt volgend seizoen het Duitse Stuttgart in voor Lodz in Polen. “Ik was toe aan iets anders dan Duitsland, nieuwe competitie en een nieuw niveau”, vertelt de spelverdeler uit Harreveld. “Ik wil mezelf opnieuw uitdagen.” Slöetjes speelde dit jaar haar derde seizoen bij topclub Vakifbank in het Turkse Istanbul. De diagonaalspeler won het landskampioenschap én voor de tweede keer op rij de Champions League. “Dat was echt superleuk, we hebben alles gewonnen waar we aan meededen”, aldus de bescheiden Varsseveldse. “Daar kun je natuurlijk alleen maar van dromen.”

Foto: REGIO8/Nevobo

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)