Sjoerd Ars wil de Achterhoek verduurzamen

Gepubliceerd: 05-07-2018 12:07. Bijgewerkt: 05-07-2018 17:00

Voormalig aanvaller Sjoerd Ars is niet bang voor het zwarte gat na zijn beslissing om te stoppen als profvoetballer. De 34-jarige Didammer blijft voetballen bij de amateurs en heeft grote ambities met zijn nieuw opgerichte bedrijf.


“Er liggen weer mooie nieuwe uitdagingen”, aldus Ars. Hoewel het begon te kriebelen toen hij zondag beelden van de eerste training van De Graafschap zag, hoopt Ars op een nieuwe uitdaging op De Vijverberg. Samen met twee partners heeft hij het bedrijf Achterhoek Duurzaam opgericht. “Onze ambitie is om de Achterhoek te gaan verduurzamen”, aldus Ars, die in gesprek is met zijn oude club om stadion De Vijverberg op allerlei vlakken onder handen te nemen. “Ik vind dat betaald voetbalorganisaties wat dat betreft een voorbeeldfunctie hebben. De Graafschap kan dan in de Achterhoek een mooie voortrekkersrol vervullen.”

Naast zijn rol bij Achterhoek Duurzaam blijft Ars actief in het amateurvoetbal. Komend seizoen speelt hij in het shirt van De Treffers uit Groesbeek in de Tweede Divisie. “Ik heb echt zin om nog een jaartje te knallen”, aldus Ars, die nog niet toekomt aan het ‘zwarte gat’ na zijn profcarrière. “Daar zal ik denk ik geen last van hebben, van tijd tekort hebben wel. Binnenkort wordt er ook in de voetballerij nog wat bekend, maar dat hou ik nog even voor me.”

De Graafschap gaat voor duurzaamheidsslag
De Graafschap beaamt onder meer in gesprek te zijn met Ars om een duurzaamheidsslag te slaan op De Vijverberg. Zo moeten onder meer het honderdtal zonnepanelen dat op het dak ligt worden vervangen. Inmiddels is een duurzaamheidsscan uitgevoerd op het stadion. De Graafschap hoopt na de zomer duidelijkheid te hebben over het hele traject en alle aanpassingen aan De Vijverberg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)