Situatie Van Gorkom nog steeds zorgelijk

Gepubliceerd: 14-01-2018 9:01.

De situatie rond Jelle van Gorkom is nog steeds zorgelijk. Dat heeft Sportcentrum Papendal bekendgemaakt in een update over de BMX'er uit Lichtenvoorde, die vorige week zwaar ten val kwam en in coma werd gehouden.

''Jelle is inmiddels lichamelijk stabieler, maar de situatie is nog steeds zorgelijk. Hij krijgt geen slaapmedicatie meer toegediend, wat betekent dat Jelle nu op eigen kracht uit zijn coma moet ontwaken. Hoelang dit gaat duren is op dit moment niet in te schatten'', luidt een nieuwe verklaring. ''Van Gorkom reageert op prikkels en hij laat lichamelijk herstel zien. Wel zijn er zorgen over de impact van het ongeval op zijn brein. De artsen kunnen hierover in deze fase nog geen enkele uitspraak doen.''

De Olympisch medaillewinnaar kwam vorige week dinsdag ten val aan de start van een training. Van Gorkom liep daarbij gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op. Hij is in de dagen daarna kunstmatig in coma gehouden en kreeg veel steunbetuigingen.


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)