Siri Worm moet aan de bak bij Everton Ladies

Gepubliceerd: 01-08-2017 14:08. Bijgewerkt: 01-08-2017 14:31

Siri Worm verwacht flink aan de bak te moeten bij haar nieuwe club Everton. Waar de Doetinchemse voetbalster bij FC Twente naast de trainingen kon studeren, moet ze vanaf nu fulltime trainen bij de Everton Ladies. Woensdag vertrekt Worm naar Liverpool.


“Ik denk dat ik tijdens de voorbereiding flink moet afzien”, zegt Siri Worm. “We maken hele lange dagen, je bent gewoon een werkdag op de club.” De Doetinchemse werkt bij Everton dagelijks een ochtend- en een middagtraining af. “Wat is mooier dan dat ik kan leven van het voetbal?” De linksback rondde afgelopen maand haar HBO opleiding succesvol af, waardoor de interesse van Everton op een goed tijdstip kwam. “Ik denk dat ik ook toe was aan een nieuw stap, om mezelf te ontwikkelen. Dit was het perfecte moment om me alleen op voetbal te richten.”

Worm vliegt woensdag naar Liverpool, waar ze met teamgenoot Marthe Munsterman een woning zal betrekken in Liverpool. “Het voelde warm aan en er zijn fijne mensen, ik denk dat ik me er thuis ga voelen.” Bij Everton komt Siri meerdere bekenden tegen, onder meer Davy Klaassen en Ronald Koeman zijn bekende namen bij de heren.

Engelse competitie
Worm heeft alleen ervaring op het hoogste niveau in Nederland, maar de Doetinchemse weet wat ze kan verwachten van het Engelse voetbal. “Ik denk dat het gewoon een mooie competitie is in Engeland. Dat ik daar mag spelen, dat is fantastisch.” Komens seizoen speelt Everton Ladies voor het eerst op het hoogste niveau in Engeland.

Foto: Siri Worm

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)