Sinterklaas verwelkomd in SSP Hal in Ulft

Gepubliceerd: 23-11-2020 14:11. Bijgewerkt: 23-11-2020 16:45

Sinterklaas is zondagmiddag met een heuse drive-through verwelkomd door de kinderen uit Ulft en omgeving. De oplossing in de SSP Hal was noodgedwongen, nadat een rondtocht door het dorp een week eerder werd afgelast.


"Eigenlijk zouden we een grootse rondtocht doen met Sinterklaas op een koets door het dorp heen, met alle kinderen langs de kant", aldus medeorganisator Martijn Bruines van Ulft Compleet. "Op het laatste moment kon dat niet doorgaan, omdat volgens de gemeente en de Veiligheidsregio de veiligheid niet kon worden gewaarborgd met het coronavirus. Toen moesten we heel snel schakelen en kwam één van de andere organisatoren met dit geweldige idee." Ook Sinterklaas moest snel schakelen: "De optocht en een andere oplossing konden beide niet doorgaan en toen hebben ze gezegd: 'Ga hier maar in de SSP Hal zitten en dan laten we de kindjes wel langskomen'."

Volgens Bruines was het noodgedwongen alternatief een succes: "Je merkt aan de kinderen dat ze heel veel behoefte hebben om Sinterklaas te zien. Nu kun je hem, ondanks corona, toch van dichtbij zien." Ook de goedheiligman zelf was blij dat hij toch de kinderen kon ontmoeten: "Nu ben je toch vlakbij de kindjes en kun je ze toezwaaien of toespreken." Ondanks dat de kinderen in Ulft en omgeving volgens Sinterklaas over het algemeen lief zijn geweest, wil hij de kinderen nog wel wat meegeven: "Ze mogen nog wel een beetje beter luisteren naar de papa's en de mama's. Ze zijn best lief, maar af en toe heb ik het idee dat ze een beetje doof zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)