Silvolde wint oefenduel met Concordia Wehl

Gepubliceerd: 14-08-2020 14:08.

Sportclub Silvolde heeft donderdagavond op het eigen coronaproof ingerichte sportpark de oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Concordia Wehl met 6-1 gewonnen. Nieuwkomer Brian Smit, vorig seizoen nog actief bij Concordia, had met vier assists een groot aandeel in de zege van de hoofdklasser.


“Het ging prima”, zegt middenvelder en uitblinker Brian Smit van Silvolde. “We hebben bij vlagen lekker gespeeld. Er zaten een paar goede aanvallen en goede goals bij, dus het ging goed.” De nieuwe trainer Steven Verheijen, die eerder bij DZC'68 en FC Trias actief was, wil dit seizoen met Silvolde gaan voor handhaving in de hoofdklasse. Hij borduurt voort op het werk van voorganger Dennis van Beukering: “Je moet nooit iets weggooien wat goed is, maar er zijn ook momenten in de wedstrijd dat je de bal wel hebt. Dat je niet kan counteren en dan moet je voetbal spelen. Daar zijn we ook mee bezig.”

Trainer Bas van Londen wil op zijn beurt met Concordia Wehl voor de bovenste plaatsen gaan in de tweede klasse. “Wij willen gewoon bovenin de middenmoot meedraaien en met een schuin oog kijken naar een periodetitel”, aldus Van Londen, die sinds deze zomer aan het roer staat in Wehl. Voormalig Concordia-speler Smit gunt zijn oude club successen: “Dat ik de jongens weer terugzie vind ik alleen maar leuk. Ik gun ze van harte dit seizoen dat ze lekker spelen, ook zonder mij.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)