Showkeeper Etemadi gaat concurrentie aan

Gepubliceerd: 26-07-2017 10:07. Bijgewerkt: 26-07-2017 15:18

Een van de vele nieuwe gezichten bij De Graafschap in de selectie is die van keeper Agil Etemadi. De Iranees-Friese doelman gaat in Doetinchem de concurrentie aan met Filip Bednarek voor de vaste plek onder de lat.


"Ik had al een beeld bij De Graafschap, maar ik moet zeggen dat dat elke dag meer positief wordt", zegt de 30-jarige Agil Etemadi, die met name onder de indruk is geraakt van de supporters van de Superboeren. "Dat heeft mij zelfs kippenvel gegeven toen ik tegen De Graafschap moest spelen." De oud-keeper van onder meer Almere City FC en FC Emmen staat te boek als een showkeeper. "Ik ben niet de langste keeper, dus als ik een bal uit de kruising haal lijkt dat heel mooi", lacht de doelman. "Dat stempel heb ik nou eenmaal, het is niet erg, als het maar effectief is."

De afgelopen jaren speelde de 30-jarige doelman, behoudens drie seizoenen bij Almere City FC, in de shirts van Sanat Naft FC en Tractor Sazi FC wedstrijden voor 100.000 voetbalsupporters. "Dat is natuurlijk geweldig, maar ik heb heel erg heimwee als ik in Iran zit", aldus de doelman, die groot werd in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. "Ik heb de keuze gemaakt voor het leven in Nederland. Het grote geld maakt mij niet echt gelukkig."

Concurrentiestrijd onder de lat
Tijdens het oefenprogramma van De Graafschap test trainer Henk de Jong zowel Filip Bednarek als Etemadi. "Ik kom hier om te keepen", aldus Etemadi, die dinsdagavond tegen Almere City FC weer onder de lat stond. "Maar ik denk dat Filip en Jordy (Rondeel red.) ook willen keepen, dat is duidelijk." De in Teheran geboren keeper verheugt zich op de concurrentiestrijd: "Wie het meest nodig is bij het team, zal keepen. We zullen hem steunen, wie het ook zal zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)