Sevenich uitgeschakeld op Olympische Spelen

Gepubliceerd: 03-08-2021 12:08. Bijgewerkt: 03-08-2021 13:16

Waterpoloster Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde is met de Oranjedames uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Japan. De Nederlandse waterpolosters verloren met 11-14 van Hongarije in de kwartfinale van het toernooi.

Hongarije sloeg in het eerste kwart direct een miniem gaatje door in het eerste kwart van de wedstrijd één doelpunt meer te scoren: 3-4. Daarna ging de wedstrijd gedurende het tweede en derde kwart gelijk op en scoorden beide teams zes keer. Daardoor was de stand bij het ingaan van de laatste acht minuten 9-10 in het voordeel van de Hongaarse waterpolosters. Het verschil van één doelpunt bleef lang op de borden staan, tot aan het einde van het kwart toen de Hongaren uitliepen naar 14-11. Daardoor stranden de Nederlandse waterpolosters in de kwartfinale.

Sevenich leefde de afgelopen jaren toe naar het Olympisch toernooi. Om kans te maken op een selectie voor de ploeg van bondscoach Arno Havenga besloot de Lichtenvoordse voor de Spaanse topclub CN Mataró te gaan spelen. In 2018 wist Sevenich met de Nederlandse waterpolosters Europees kampioen te worden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)