Sevenich op medaillejacht op EK in Spanje

Gepubliceerd: 25-07-2018 9:07. Bijgewerkt: 25-07-2018 9:37

Vivian Sevenich ligt met de waterpolodames op medaillekoers tijdens het Europees Kampioenschap in Spanje. Na een 22-2 overwinning op Duitsland, wacht in de halve finale een bijzonder duel tegen Hongarije voor de 25-jarige Lichtenvoordse.

“We zijn geen onbekenden voor elkaar, dus het zal een mooi duel worden”, verwacht Sevenich. In clubverband speelt ze voor UVSE uit Budapest, wat het duel tussen de twee Europese toplanden extra beladen maakt. “Er zitten wel vijf meiden uit mijn clubteam bij, maar dat vind ik lekker want ik weet precies wat ze doen.” Toch is een overwinning niet vanzelfsprekend tegen een van de grote waterpololanden. “Hongarije is zeker een van de kanshebbers”, weet ook de Lichtenvoordse. “Er zit een aantal hele goede schutters bij, echt van wereldklasse. Die moeten we uitschakelen. Zolang we als team spelen en in ons eigen spel komen, is alles mogelijk.”

De laatste EK-titel voor de Nederlandse dames dateert uit 1993. “Het jaar dat ik geboren ben, dus het lijkt me heel mooi om daar verandering in te brengen”, vertelt Sevenich. “Zeker de meiden die een aantal zilveren medailles hebben, vinden het wel heel tof om ene keer om het hoogste treetje te staan.” De Nederlandse waterpolodames bouwen aan een team voor de Olympische Spelen in 2020, na de uitstekende groepsfase kunnen de vrouwen ook bij verlies met opgeheven hoofd Spanje verlaten. “Natuurlijk zullen we teleurgesteld zijn, maar het is dan ook een leermoment dat we meenemen.”

De halve finale begint woensdagmiddag om 17.00 uur en is te volgen via www.nos.nl.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)