Sevenich naar halve finale van EK waterpolo

Gepubliceerd: 21-01-2020 17:01. Bijgewerkt: 21-01-2020 17:13

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde zich met de Nederlandse waterpolodames dinsdagmiddag geplaatst voor de halve finale van het EK in Hongarije. Slowakije werd met ruime cijfers aan de kant gezet.

Het Nederland waterpoloteam wist met nog twee wedstrijden te gaan in de poulefase al dat het zich geplaatst had voor de kwartfinale. Daar bleek uiteindelijk Slowakije de tegenstander te worden. Nederland was vooraf torenhoog favoriet en maakte die rol naar behoren waar. Het had geen kind aan Slowakije en won de wedstrijd met 22-2. In de halve finale wacht donderdag Rusland. Dat land versloeg Italië ook overtuigend, maar met minder ruime cijfers dan Nederland. Het werd 13-7.

Sevenich gaf voor de kwartfinale aan REGIO8 aan graag in de finale uit te willen komen tegen het gastland. "Als Hongarije speelt, hebben ze ook echt een harde kern", zegt Sevenich. "Dat kennen we niet in Nederland, maar is hier normaal. Spelen tegen Hongarije zou heel tof zijn, dat zijn de wedstrijden die je wilt spelen." Niet alleen de Europese titel staat op het spel tijdens het toernooi, want bij een podiumplaats verdienen de waterpolodames een startbewijs voor de Olympische Spelen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)