Sevenich met waterpolodames naar het WK

Gepubliceerd: 01-07-2019 9:07. Bijgewerkt: 01-07-2019 9:47

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde maakt onderdeel uit van de WK-selectie van de Nederlandse waterpolodames. De ploeg vertrekt na een toernooi in eigen land naar Zuid-Korea voor het toernooi.

De waterpoloselectie vertrekt zondag naar het Aziatische land voor het Wereldkampioenschap dat zondag 14 juli van start gaat. Naast de WK-titel, kan de ploeg van trainer Arno Havenga in Azië ook een startbewijs voor de Olympische Spelen van 2020 verdienen. Dan moeten UZSC-speelster Sevenich en haar collega’s het WK winnen. Aangezien de Verenigde Staten al geplaatst zijn, kan de nummer twee ook een ticket voor de Spelen verdienen als de Amerikaanse dames wereldkampioen worden.

Voor het vertrek naar Zuid-Korea staan er eerst nog een aantal oefenwedstrijden in eigen land op het programma. Eerst wacht op maandagavond en dinsdagmiddag een tweeluik tegen Italië, waarna dinsdagavond en woensdagmiddag duels met Spanje worden afgewerkt. De winnaar van deze dubbele competitie wint de Vasco Consult Waterpolo Trophy.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)