Sevenich met Oranje tweede na poulefase

Gepubliceerd: 21-01-2021 18:01.

Waterpoloster Vivian Sevenich is met de Oranjedames als tweede geëindigd in de poule bij het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT). De opdracht voor de Nederlandse waterpolosters was om met dertien goals verschil te winnen van de Fransen, maar het werd uiteindelijk 15-6 in Nederlands voordeel.

Nederland en Italië stonden na hun 7-7 gelijkspel van woensdag op gelijke hoogte qua punten, waarna de uitslag tegen de nummer drie van de poule, Frankrijk, de doorslag moest geven. De Italiaanse waterpolosters hadden eerder in het toernooi met dertien doelpunten verschil gewonnen van de Fransen, waardoor de Nederlandse dames dat moesten evenaren om eerste in de poule te worden. Dat lukte niet. Tegen Frankrijk begonnen de Oranjedames sterk en hadden na de eerste periode al een 8-2 voorsprong te pakken. In de tweede periode zakte het niveau bij de Nederlandse waterpolosters wat in en daarom stond het bij rust 9-4. In de derde en vierde periode gaven de Oranjedames weinig weg, en liep score in het voordeel van de ploeg van bondscoach Arno Havenga uiteindelijk op naar 15-6.

Doordat de Nederlandse waterpolosters als tweede zijn geëindigd in de poule, komen ze donderdag in de kwartfinale in actie tegen de nummer drie uit poule B. Dat lijkt Kazachstan te gaan worden. Willen de Oranjevrouwen zich plaatsen voor de Olympische Spelen, dan moet de ploeg van Havenga er voor zorgen dat zowel de kwartfinale als de halve finale gewonnen worden. Tijdens het OKT, dat als laatste plaatsingsmoment geldt, zijn er slechts twee startbewijzen voor de spelen te verdelen, die gaan naar de finalisten van het toernooi.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)