Sevenich met Oranje geplaatst voor Spelen

Gepubliceerd: 23-01-2021 19:01. Bijgewerkt: 23-01-2021 19:17

Waterpoloster Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde heeft zich met het Nederlands team geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio van later dit jaar. De waterpolodames wonnen zaterdagavond de halve finale van het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) met 7-4 van Griekenland.

Nederland kende een lastig begin tegen de Grieken. Bij rust keek het team van bondscoach Arno Havenga aan tegen een 3-4 achterstand. Een goede tweede helft, waarin de Nederlandse waterpolosters geen goal meer tegen kregen, was genoeg voor plaatsing voor de Olympische Spelen. Omdat er bij het OKT - de laatste kans op plaatsing voor de spelen - nog twee tickets te vergeven waren, was plaatsing voor de finale voldoende voor Sevenich en de Oranjedames. Het is voor het eerst sinds 2008 dat de Nederlandse waterpolosters zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Tijdens de spelen van 2008 in het Chinese Peking wisten de Oranjedames Olympisch goud te halen door in de finale van de spelen de V.S. met 9-8 te verslaan. Het is de eerste keer dat Sevenich zich plaatst voor de spelen. Wel wist de Lichtenvoordse in 2018 Europees kampioen te worden met Oranje en werd ze in 2015 tweede op het Wereldkampioenschap in Rusland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)