Sevenich is Europees kampioen waterpolo

Gepubliceerd: 27-07-2018 23:07. Bijgewerkt: 28-07-2018 8:25

De Lichtenvoordse Vivian Sevenich is vrijdagavond met het Nederlandse waterpoloteam Europees kampioen geworden door Griekenland met 6-4 te verslaan. De Oranjedames pakten na 25 jaar en twee verloren finales op rij de prestigieuze titel.

In het eerste kwart pakten de Oranjedames met twee mooie goals een 2-0 voorsprong, maar de Grieken kwamen vlak voor het einde van het eerste kwart terug tot 2-1. In de laatste vijf seconden kregen de Hollandse waterpolosters nog een grote kans, maar deze werd net niet verzilverd. In het tweede kwart werd een goal van Nederland niet gezien, waarna de Grieken de stand snel gelijk trokken. De Oranjedames bleken mentaal echter sterk. Twee goals, afgewisseld door een tegendoelpunt, zorgden aan het einde van het tweede kwart voor een 4-3 voorsprong. In de laatste seconden voor rust raakte Nederland nog twee maal de lat.

In het derde kwart pakte Nederland een voorsprong van twee doelpunten. De dames bleven rustig en dreigend en dat leverde een aantal gevaarlijke schoten op. Griekenland wist daar weinig tegenover te zetten, maar desondanks kon Oranje niet verder uitlopen. Tot dan toe werd Sevenich ook relatief weinig in het spel betrokken, omdat de Grieken haar strak bleven verdedigen. In het vierde kwart werd de Lichtenvoordse midvoor meer gezocht én gevonden, maar dat resulteerde niet in een goal. Ondanks de druk van Nederland scoorde Griekenland daarna de 5-4, maar het antwoord kwam al snel door een listig balletje van Oranje: 6-4. De Grieken konden daarna geen potten meer breken en zo kon Vivian Sevenich het goud om haar hals hangen.

Kijk hier voor een documentaire over de Lichtenvoordse waterpoloster.

Foto: Vivian Sevenich

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)