Sevenich gaat voor laatste kans op Spelen

Gepubliceerd: 11-01-2021 11:01. Bijgewerkt: 11-01-2021 11:29

Waterpoloster Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde is door bondscoach Arno Havenga geselecteerd voor het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT), dat van 19 tot en met 24 januari in het Italiaanse Triëst gespeeld wordt. De Nederlandse waterpolosters moeten de finale bereiken om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio.

De Nederlandse vrouwen zijn ingedeeld in poule A met Frankrijk, Italië en Slowakije. De beste twee teams van de poule plaatsen zich voor de halve finale, waarin ze de landen uit poule B treffen. De winnaars van deze halve finales plaatsen zich voor de Olympische spelen. Op dinsdag 19 januari treffen de Nederlandse waterpolosters als eerste Slowakije, een dag later wacht het duel met de Italiaanse dames en op donderdag 21 januari volgt het laatste groepsduel met de Fransen. Voor de waterpolosters is het de laatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, een van de grote doelen van Sevenich.

Mede daarom maakte Sevenich in de zomer een transfer naar de Spaanse topclub CN Mataró in Barcelona. “Met deze stap hoop ik me te blijven ontwikkelen en nog die extra stappen te kunnen zetten richting het OKT en richting de Olympische Spelen”, aldus Sevenich afgelopen juni. De Olympische spelen in Tokio werden vorig jaar vanwege de coronapandemie uitgesteld en verplaatst naar aankomende zomer.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)