Sevenich boekt record met waterpolodames

Gepubliceerd: 30-07-2021 8:07. Bijgewerkt: 30-07-2021 8:23

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde heeft met de Nederlandse waterpolodames in het derde groepsduel met liefst 33-1 van Zuid-Afrika gewonnen. Het is de grootste uitslag ooit neergezet in een Olympisch waterpoloduel.

Het vorige record stond op 29-4. De monsterscore op het enige deelnemende Afrikaanse land betekende voor de Nederlandse dames de tweede overwinning in drie pouleduels. Het team van bondscoach Arno Havenga opende de Olympische spelen maandag met een 15-12 nederlaag tegen Australië. Woensdag werd die nederlaag recht gezet met een nipte overwinning op Spanje: 14-13. De Lichtenvoordse mid-voor van Oranje liet zich in het duel met Zuid-Afrika onder meer zien door een mooie score met haar rug naar het doel.

De waterpolodames houden nog kans op plaatsing voor de kwartfinales van het Olympisch Toernooi. Op dit moment staat de ploeg van Havenga op een met Spanje gedeelde tweede plek in de poule, waarbij de twee beste ploegen doorstromen. Spanje en groepsleider Australië spelen later vandaag echter nog tegen elkaar. Oranje speelt in de laatste groepswedstrijd tegen nummer vier Canada.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)