Serrarens wil plezier terugvinden bij Roda JC

Gepubliceerd: 10-09-2020 10:09. Bijgewerkt: 10-09-2020 11:02

Fabian Serrarens keert bij Roda JC na één seizoen alweer terug op de Nederlandse velden. Vorige zomer stapte hij vol goede moed van De Graafschap over naar het Poolse Arka Gdynia, maar het avontuur werd niet wat hij ervan had verwacht.

“Het was zo chaotisch binnen de club, ik kon me niet focussen op het voetbal”, zegt de 29-jarige centrumspits over zijn tijd in Polen. Een rampjaar was het voor zijn werkgever Arka Gdynia, dat inmiddels uitkomt op het tweede niveau. “Ik had eigenlijk nog een jaar contract in Polen, maar ik heb ervoor gekozen om weer lekker in Nederland te gaan voetballen. Ik wil het plezier weer terugvinden in het spelletje.” Volgens Serrarens had zijn Poolse werkgever in een jaar tijd vier presidenten en twee nieuwe eigenaren. “En vier of vijf trainers”, schetst de geboren Amsterdammer de chaos binnen Arka Gdynia. “Het was zelfs onzeker of de club zou blijven bestaan. Ik heb echt gemist om zonder na te denken te trainen en wedstrijden te spelen.”

Beelden van een misser van Serrarens gingen viraal op sociale media, terwijl supporters laten weten blij te zijn dat de aanvaller vertrokken is. “Sportief was het geen topseizoen”, vindt de aanvaller, die in negentien wedstrijden niet tot scoren kwam. “Het is niet dat ik slechte wedstrijden speelde, maar we speelden heel verdedigend waardoor we het grootste gedeelte van de wedstrijd op de eigen helft stonden”, verklaart Serrarens. “Daardoor kwam ik bijna niet in scoringspositie. Ik denk dat we de eerste vijf wedstrijden dat ik speelde in totaal drie keer op goal hebben geschoten. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Na een tijdje werkt dat tegen je, en dan komt er weer een nieuwe trainer die je niet meer opstelt. Het was echt chaotisch.”

Van Superboer naar Koempel
Roda JC is voor de aanvaller een reddingsboei. Hoewel hij een doorlopend contract had bij Arka Gdynia mocht hij vertrekken. Technisch manager Jeffrey van As, een bekende uit Serrarens zijn tijd bij NAC Breda, overtuigde de aanvaller. “Er waren wat andere aanbiedingen, maar Roda was al snel concreet en de gesprekken die ik heb gehad met Jeffrey en de trainer waren erg positief. Het aanvallend voetbal dat ze willen spelen spreekt mij aan. Het is een beetje dezelfde stijl als we hadden in mijn tijd bij De Graafschap. Dat voetbal ligt mij, en voor mij is het lekker om een jaar aan te vallen in plaats van te verdedigen. Ik wil gewoon een jaar vlammen, en dan zien we verder.”

Debuut op De Vijverberg?
Of Serrarens zaterdag in actie als zijn nieuwe werkgever naar Doetinchem komt, is nog niet duidelijk. Donderdag traint de aanvaller voor het eerst mee. “En ik weet dan ook pas of ik speelgerechtigd ben”, aldus de 29-jarige. “Ik hoop écht dat ik er bij ben en kan spelen, want een betere eerste wedstrijd kan je niet wensen." Wie op dit moment sterker is? “Wij zijn als Roda goed begonnen met twee overwinningen, maar ik denk dat dit de eerste echte testcase wordt. Ik kan op dit moment niet zeggen dat een van de teams duidelijk sterker is. Het gaat spannend worden.”

Radiouitzending Optimaal FM
Luister voor een uitgebreide versie van het interview met Serrarens naar het radioprogramma van Optimaal FM rond de wedstrijd tegen Roda JC. De uitzending begint om 16.00 uur. Laat tijdens het programma van je horen door via WhatsApp een bericht te sturen naar het nummer 06-47470022. Wie weet praat jij dan in de uitzending mee over de prestaties van de Superboeren. Bekijk hier hoe je Optimaal FM kan ontvangen, of luister de wedstrijd via deze livestream.

Foto: Roda JC

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)