Sensire weert bezoekers uit verpleeghuizen

Gepubliceerd: 19-03-2020 16:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 9:35

Zorgorganisatie Sensire weert vanaf vrijdag alle bezoekers aan de verpleeghuizen. Ook is het voor bewoners dan niet langer mogelijk om buiten de locatie een wandeling te maken of een boodschap te doen.

"Deze maatregel is enorm ingrijpend voor onze bewoners, hun naaste en voor onze collega’s", zegt directeur Wonen met Zorg Marleen van der Sijs. "Dit is een keuze die je door de ziel snijdt en strijd met alles waar we als zorgverleners voor staan. Maar gezien de kwetsbaarheid van onze doelgroep en vanuit verantwoordelijkheid voor onze medewerkers zien we geen andere mogelijkheid." Daarnaast sluit Sensire niet uit dat de overheid ook soortgelijke maatregelen voorbereid. "We willen onze bewoners, naasten en medewerkers kunnen voorbereiden en beschermen voor het weekeinde begint."

Volgens Van der Sijs zorgen vragen de maatregelen veel creativiteit van bewoners en hun naasten om elkaar te blijven ontmoeten: "We roepen naasten van onze bewoners dan ook op om te zoeken naar mogelijkheden die bij hun situatie passen: van een telefoontje tot een beeldbelgesprek of een ouderwetse brief of pakketje." De verwachting is dat de maatregel ten minste tot 6 april van toepassing is.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)