Sensire pakt overlast eikenprocessierups aan

Gepubliceerd: 07-06-2019 11:06.

Sensire pakt vanaf vrijdag zelf overlast van de eikenprocessierups bij verpleeghuis Den Ooiman in Doetinchem aan. De klachten bij bewoners en medewerkers over de rups namen de afgelopen dagen drastisch toe.

"De gemeente doet wat ze kan, maar gezien de kwetsbaarheid van onze doelgroep maken we de keuze om zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen", aldus Marleen van der Sijs, directeur Wonen met Zorg bij Sensire. Vrijdag wordt direct begonnen met het opruimen. Haartjes van de eikenprocessierups veroorzaken jeuk en huidirritatie bij direct contact. "De irritatie is echt hinderlijk", aldus Van der Sijs. "Klachten zijn van tijdelijke aard, desondanks wel is het belangrijk om de oorzaak zo snel mogelijk weg te nemen." Het bedrijf gaat de rups weghalen met speciale stofzuigers, waarmee de nesten worden weggezogen uit de tuin en de bomen.

Daarnaast gaat Sensire de omgeving voortaan nog regelmatiger controleren en waar nodig preventieve maatregelen nemen. De groene omgeving rond het verzorgingstehuis is namelijk een aantrekkelijke plek voor de eikenprocessierups. Het diertje gedijt tevens goed in de hoge temperatuur die eind mei is komen opzetten. Het stormachtige weer van de afgelopen dagen heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de haartjes en rupsen werden verspreid richting Den Ooiman.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)