Seizoen Orion gaat als een nachtkaars uit

Gepubliceerd: 07-04-2021 10:04.

Het seizoen van Active Living Orion is met een nederlaag in de halve finale van de beker tegen Amysoft Lycurgus en het niet plaatsen voor de finale om het landskampioenschap als een nachtkaars uitgegaan. Voor scheidend trainer Joris Marcelis voelt het als een abrupt einde van een lange carrière bij de Doetinchemse volleyballers.


"In een week wordt alles beslist en zitten wij aan de verkeerde kant", aldus de oefenmeester. "Dat had zeker anders kunnen zijn, maar in volleybal is er altijd een terechte winnaar en dat was vandaag (zaterdag, red.) zeker zo. Lycurgus staat nu in beide finales." Ook aanvoerder Adam White baalde na de uitschakeling tegen de Groningers: "We hebben het niet laten zien. Dat is erg jammer en voelt niet goed." Daarmee komt een einde aan een seizoen dat door de coronacrisis een lange aanloop kende. Wedstrijden werden telkens verplaatst, waarna de competitie pas in januari begon. White houdt er gemengde gevoelens aan over: "Het was een lang seizoen, als je de hele voorbereiding en lockdownperiodes meetelt. Maar qua wedstrijden was het kort en krachtig. Vanaf de eerste wedstrijd moet je goed spelen. We hebben het tijdens het seizoen wel goed gedaan, maar hebben het aan het einde van de rit niet afgemaakt."

Marcelis neemt afscheid bij Orion omdat hij verhuist naar Groningen, de trainer denkt met een goed gevoel terug aan zijn zeven jaar als speler en coach bij de Doetinchemmers: "Ik heb er enorm van genoten en ik heb er enorm van geleerd. Ik denk dat wij een atmosfeer hebben gecreëerd voor de ploeg waarin ze zich konden ontwikkelen en konden presteren. Dat lijkt mij de hoofdtaak van een coach. Het beviel me heel goed en ik vind het jammer dat ik wegga, maar soms gaan de paden een andere kant op." Marcelis wil na zijn verhuizing proberen het volleybal spelen weer op te pakken: "Met de grote nadruk op proberen. Ik ga eerst verhuizen en de boel stabiliseren. Ervoor zorgen dat mijn vriendin en dochter een goede plek hebben. Dan kijk ik wel verder. Ik houd de deur open, maar heb voorlopig niets in de planning."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)