Scouting in Zeddam viert 70-jarig jubileum

Gepubliceerd: 31-05-2016 15:05. Bijgewerkt: 31-05-2016 15:58

Zeventig jaar bestaat de scoutingafdeling Sint Oswaldus in Zeddam al. Het jubileumjaar werd gevierd met een groot kamp vol activiteiten voor leden van alle leeftijden.

"Wij zijn daar bijzonder trots op", laat Jan Esselink weten namens Sint Oswaldus. "We doen het goed in de regio." De scoutingafdeling in Zeddam trekt leden uit ‘s-Heerenberg, Azewijn, Lengel, maar ook Nederlanders uit Emmerich. Terwijl de scoutingafdeling in Beek moest sluiten, floreert die in Zeddam: "De leden hadden het daar niet naar de zin", aldus Esselink. "Dat is bij ons niet het geval. Onze leden hebben het geweldig naar de zin en daar zijn we trots op."

Sint Oswaldus probeert met de tijd mee te gaan: "Aan de ene kant blijft scouting wel een beetje ravotten buiten", weet welpenleider Jelle Verweij. "Hutten bouwen en fikkies stoken, dat hoort er gewoon bij, maar de kinderen tegenwoordig vinden het niet leuk als je de hele dag knopen aan het leggen bent. Dan raak je ze kwijt, dus ze vinden het leuk als je wat dingen doet die meer bij hun horen."


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)