Scouting draagt steentjes bij aan herdenking

Gepubliceerd: 04-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 04-05-2020 14:33

Scoutinggroepen in Doetinchem hebben inwoners opgeroepen om een herdenkingssteentje te maken met een boodschap of hun naam er op. Deze zijn verzameld en maandag neergelegd bij het oorlogsmonument in het Mark Tennantplantsoen.


“We kunnen op deze manier letterlijk ons steentje bijdragen met de Doetinchemse scoutinggroepen”, zegt Rick Groters van Scouting Roothaangroep. “Normaal dragen we altijd de kransen van de kerk naar het monument, maar dat viel dit jaar weg.” Verspreid over de stad stonden de afgelopen dagen verzamelboxen waar inwoners hun herdenkingssteentjes konden achterlaten. “We merken wel dat de tijd te kort is tussen het bedenken van de actie en de uitvoering”, zegt Groters. “Daarom hebben we misschien wat weinig respons. Ik denk wel dat we veel mensen hebben bereikt, die over herdenken na hebben gedacht.”

Sybren en Silke hebben allebei een aantal steentjes beschilderd en ingeleverd voor de herdenking. “Normaal help ik altijd met de kranslegging tijdens de dodenherdenking”, zegt Sybren. “Als je nu dit kunt doen om toch nog te herdenken, dan doe ik graag mee.” Zijn groepsgenoot deelt zijn mening. “Zoiets moet nooit meer gebeuren”, vindt Silke. Volgens Groters zorgt deze actie voor verbinding in deze tijd: “Dat is ook het doel geweest. Verbinding tussen de scoutinggroepen, maar ook tussen de inwoners van Doetinchem.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)